HEDEF 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT”

 HEDEF  10 MİLYAR DOLAR İHRACAT”

Vali Ahmet Turhan, Ülkemizin 2023 yılı hayali Dünya 10. unculuğu. Balıkesir'in bir hayali ise 10 yılda 10 milyar dolar ihracat hedefi vardır”





Edremit Ticaret Odasına (ETO)  kayıtlı üyelerden 2011 mali yılı Vergi Rekortmenleri ödül töreninde Balıkesir'in 2023 hedefleri açıklandı.



Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ülkemizin 2023 yılı hayali Dünya 10. unculuğu. Balıkesir'in bir hayali ise 10 yılda 10 milyar dolar ihracat hedefi vardır” dedi.


Edremit Ticaret Odasına (ETO) kayıtlı üyelerden 2011 mali yılında yüksek düzeyde vergi ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunanların onuruna Güre Adrina Termal Otel'de düzenlenen bir tören ile Vergi Rekortmenlerine ödülleri verilirken yapılan açıklamalarda Türkiye'nin hedefleri yanı sıra Balıkesir'inde 2023 yılı hedefleri açıklandı.

Edremit'ti 2011 yılında en yüksek vergiyi ödeyerek Kurumlar Vergisinde  Simtek İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. Şampiyonluğunu yine kimseye bırakmadı ve birincilik ödülünü Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın elinden aldı.

Gelir Vergisinde ise şampiyonluk iş adamı Hasan Yaprak'ın birincilik ödülünü AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur verdi.

BALIKESİR'DE HEDEF: 10 YILDA 10 MİLYAR DOLAR İHRACAT”

Kazançlarının vergilerini devletine veren esnaf, tüccar ve sanayicileri kutlayan ve iş adamlarının bir yerlere varmak istemeleri için önce hayal kurmalarını, sonra ise gerçekleştirmelerini isteyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ülkemizin 2023 yılı hayali dünya 10. unculuğudur. Balıkesir'in bir hayali olmalıdır. 10 yılda 10 milyar dolar ihracat hedefi vardır. Batıda sanayinin gideceği tek yer Bandırma, Biga ve Balıkesir'dir. Sanayi kenti olurken çevremizi kirletmemeliyiz. Balıkesir, Büyükşehir olması sonrası kendisini de ispat edecektir” dedi.

UĞUR, EDREMİT, BANDIRMA'YI GEÇECEKTİR”

Rızkın onda dokuzu ticarette, ticarette cesaretten gelir. Dünya kriz yaşarken, Türkiye büyüdü. Yatırım varsa büyümede vardır. Büyümenin karşılığı mal ve hizmetlerin artmasıdır. Büyükşehir demek, büyüme, ekonomik gelişme demektir. Son 10 yılda Türkiye gibi Edremit'te büyüdü. Bandırma'nın 135 bin nüfusu var ama yakın zamanda Edremit, Bandırma'yı geçecektir” diyen ve Kutsal kazançlarının Vergilerini Devletine veren Esnaf, Tüccar ve Sanayicileri kutlayan AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir oldu, Edremit büyük ilçe oldu. Edremit 127 bin kişiye hizmet götürecek ve Belediye meclis sayısı 15 den 30'a çıktı. Edremit'in kış nüfusu 127 bin ama yaz nüfusu Bir Milyon oluyor. Biz istihdam ve ihracata destek verip, ticaret erbabına da tam destek veriyoruz. Körfezde 120 bin 2. nci konut var. Bu konutların yüzde ellisi kiraya veriliyor. Bu konutları termal hale getirilip 12 ay turizme açmayı planlıyoruz. Yeni yılınızı da kutluyor, ETO yönetimi ve iş adamlarımızı tebrik ediyor ve işlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

EDREMİT'İN YEŞİL ÇİZİK ZEYTİN” PATENTİ ALINACAK

Vergi rekortmenleri yanı sıra kutsal kazançlarının vergilerini devletine, milletine veren esnaf, tüccar ve sanayicileri kutlayan Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş, esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin alın terleri yurdumuzun en güzel bestesi olduğunu ve markaların şehirlerin prestiji, simgesi yanında gurur kaynakları olduğunu ancak marka şehir olmanın yolu birlik, beraberlikten geçtiğini vurguladı.

Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır” diyen Başkan Mehmet Ertaş, yakın zamanda inşallah Edremit'in Yeşil Çizik Zeytin” patentini alacaklarını müjdeledi.

ETO'NUN VERGİ REKORTMENLERİ

2011 yılında en yüksek vergiyi ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunan şirketler ve iş adamlarına ödülleri Güre Adrina Termal Otel'de düzenlenen bir tören ile Edremit'in vergi rekortmenleri sırasıyla şöyle;

Kurumlar vergisinde: Simtek Ith. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti. Şampiyonluğu göğüslerken ile ikinciliği Sağlamlar Tarım Ürünleri Şirketi aldı.

Gelir Vergisinde: Şampiyonluk iş adamı Hasan Yaprak ve ikinciliği Mimar Mithat Aydın aldı.

2011 yılında en yüksek vergiyi ödeyen şirketler iş adamları ise: Tes Tut ve Otelcilik İşl. A.Ş., Efko Meşrubat ve Gıda Ltd. Şti., BDP Yapı Denetim Ltd. Şti., Akkaş Otomotiv ve Petrol Ürünleri Ltd. Şti., Körfez Çağ Yapı Ltd. Şti., Ahmet kahraman, Ertunç İncekaş, Yakup Pekçiçekli, Aynur Bulut ve Yusuf Koray Top vergi rekortmeni oldu.

ÖDÜL TÖRENİNDE HEDEFLER ÖĞRENİLDİ

ETO 2011 yılı Vergi Rekortmenleri ödül törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit Belediye Başkan vekili Fatih Çağlar, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özen, Zeytinli Belediye Başkan vekili Ahmet Çelik, ETO eski Başkanı Leyla Kökden, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıdırım, Edremit Borsa Başkanı Tarkan Denizer, Demre Tur sahibi iş adamı Adem Kuşcuoğlu, Edremit ve Havran ilçe müdürleri, ETO üyesi iş adamları Balıkesir'in 2023 yılı hedeflerini de burada öğrendiler.





Edincikli
25.12.2012 22:49:20
Edip bey ha gayret biraz daha edremiti ylarsan akp orada kazanacak ama yeterli değil biraz daha yalamaya devam

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı